Δωρεάν πελματογράφημα και κινητική ανάλυση βάδισης. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν πελματογράφημα  2109650259

 

Το πόδι αποτελείται από πολλά οστά και μύες. Το πελματογράφημα βοηθάει στην εύρεση, και την παροχή λύσεων πάνω σε προβλήματα βάδισης συσχετισμένα με μυοσκελετικές παθήσεις ή απλές δυσλειτουργίες. 

 

Τι είναι το πελματογράφημα;

Το πελματογράφημα είναι ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφ' ενός, κι αφετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά την όρθια στάση και τη βάδιση. Βασίζεται σε δύο συστήματα ανάλυσης. Τον ψηφιακό πελματογράφο, και τον ποδοαναλυτή (podoscanalyser). Χρησιμοποιώντας ένα από τα συστήματα ανάλυσης και παίρνοντας ένα αυτοματοποιημένο βηματισμό είμαστε σε θέση να κάνουμε δυναμική ανάλυση βάδισης και να αποκομίσουμε τις παραγόμενες από υπολογιστή εκθέσεις βηματισμού και ανάλυσης πίεσης. Χρησιμοποιώντας τις αναλύσεις αυτές σε συνδυασμό με τις νεότερες ιατρικές απόψεις μαζί με τα τριάντα και πλέων έτη κλινικής εμπειρίας έχουμε την δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης καταστάσεων που αφορούν σε παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλης, ενώ διευκολύνει τη διαδικασία της διάγνωσης, συνιστώντας εργαλείο απαραίτητο στην καθημερινή κλινική πρακτική της Ορθοπεδικής.

Το πελματογράφημα είναι μία ανώδυνη και σχετικά γρήγορη διαδικασία που αποτελείται από τρείς κύριες φάσεις: τον στατικό έλεγχο, τον δυναμικό έλεγχο και τον ποδοαναλυτή. 


 

 

Ποιος μπορεί να κάνει πελματογράφημα;

Το πελματογράφημα βοηθάει στην πρόγνωση και δίαγνωση διαφόρων προβλημάτων, καθώς και στην δημιουργία κατάλληλων ορθωτικών μεσών για την υποστήριξη ατόμων που έχουν πολύωρη ορθοστασία, βάδιση ή άθληση. Το πελματογράφημα μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε παιδιά, τα οποία είναι μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες. 

 

Παρακάτω συνοψίζονται περιπτώσεις ασθενειών που προτείνεται η εξέταση με πελματογράφο και η κατασκευή ορθωτικών πελμάτων:


 • Πλατυποδία - Βλαισοπτερνία – Βλαισοποδία
 • Διαβητικούς ασθενείς ή μετεγχειρητικά διαβητικό πόδι
 • Κοιλοποδία-Σφυροδακτυλία - Γαμψοδακτυλία
 • Βλαισός μεγάλος δάκτυλος (Hallux Valgus,"κότσι")
 • Συχνά διαστρέμματα
 • Μεταταρσαλγία, "κάλοι", στη πελματιαία επιφάνεια
 •  Ανισοσκελία - Σκολίωση
 • Επίμονη χαμηλή Οσφυαλγία
 • Τενοντίτιδα του Αχίλλειου
 • Επώδυνη πτέρνα (Ακανθα, απονευροσίτιδα, v. Sever κλπ)
 • Ασθενείς με παραμόρφωση είτε από Ρευματοειδή
 • Αρθρίτιδα είτε από άλλη ρευματική   πάθηση
 • Οστεοχονδρίτιδες άκρου ποδός, γόνατος
 • Διαβητικό πόδι
 • Πελματιαία απονευρωσιτηδα

Παιδιά και πελματογράφημα:

Τα παιδιά λόγω της γρήγορής τους ανάπτυξης είναι από τις πιο επιρρεπείς ομάδες για παθήσεις όπως η βλαισοποδία, η πλατυποδία και η ανισοσκελία. Συμπτώματα όπως ο πόνος στις πτέρνες, τα γόνατα και την πλάτη, ο περίεργος τρόπος περπατήματος, και ‘φαγωμένα’ παπούτσια στην έξω και έσω πλευρά μπορούν να υποδείξουν ότι αυτά τα προβλήματα υπάρχουν. Ο πελματογράφος μπορεί να βοηθήσει στην πρόγνωση και πρόληψη αυτών των προβλημάτων. Το πελματογράφιμα επίσης μπορεί να δημιουργήσει ορθωτικά μέσα που βοηθάνε στην αποτροπή προβλημάτων στα πόδια που μπορεί να προκληθούν από την σκολίωση.   

 Καθώς τα παιδιά αναπτύσσονται συνεχώς, είναι σημαντικό να εξεταστούν, ώστε να προληφθούν προβλήματα που αν δεν αντιμετωπιστούν από μικρές ηλικίες, μπορεί να γίνουν μακροχρόνια, επίπονα, και δυσκολότερο να διορθωθούν. Η γρήγορη ανάπτυξη σημαίνει ότι πολλά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν από μικρές ηλικίες. 


 

Δημιουργία ορθωτικών μέσων:

Αφού πραγματοποιηθεί το πελματογράφημα, τα δεδομένα που συλλέχτηκαν αναλύονται. Τα αποτελέσματα ελέγχονται από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή που συνεργάζεται με την kliomed. Ο φυσικοθεραπευτής σε συνεργασία με τον υπεύθυνο τεχνικό κατασκευάζουν εξατομικευμένους πάτους ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. 

Οι πάτοι δημιουργούνται με καλούπια που διαφέρουν με βάση την χρήση και τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Το υλικό που χρησιμοποιείται στα ορθωτικά μέσα είναι ένα υποκατάστατο λάστιχου, γνωστό ως EVA (Efil Vinil Acetif). Το υλικό μπορεί να έχει διαφορετικές σκληρότητες προσφέροντας περεταίρω εξατομίκευση στο προϊόν ώστε να υποστηριχθούν διαφορετικές παθήσεις. Το EVA προσφέρει απορρόφηση στους κραδασμούς και μέγιστη ανταπόκριση στην κίνηση. 

Με βάση το καλούπι, και το υλικό, τα δεδομένα του πέλματος από τον πελματογράφο αναλύονται ανά τετραγωνικό εκατοστό, και κόβονται με μηχάνημα κοπής με την χρήση τρυπανιού και λέιζερ. Τέλος, δέρμα κολλιέται πάνω στο υλικό.  

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πελμάτων είναι κορυφαία πιστοποιημένα υλικά υποαλλεργικά και αντιβακτιριακά.